utorak, 14. kolovoza 2012.

Vaše zdravlje:Vaše zdravlje - iz novog izdanja izdvajamo...


Vaše zdravlje

Vaše zdravlje - iz novog izdanja izdvajamo...


Dragi čitatelji,
donosimo vam kratak pregled izdvojenih tema iz novog izdanja časopisa Vaše zdravlje, primjerak kojeg možete potražiti u svojoj ljekarni.
Tema broja: Pamćenje tijela - Genima, za koje se zna da nose nasljedne osobine, u medicini se često pripisuje uloga čimbenika odgovornih za sve nevolje. Pa tako ih je Jens Reich, genetičar i molekularni biolog, usporedio s koncertnim klavirom. Koncertni klavir ne može sâm od sebe izvoditi glazbu. Glazbalo nije dostatno, nego netko na njemu mora svirati. No, tko "svira" na genima? Knjiga Pamćenje tijela dr. Joachima Bauera posvećena je upravo tom pitanju.
Urtikarija - Alergološki testovi rade se kad alergen nije točno poznat, kad se bolest ponavlja ili se povezuje s nekoliko uzročnika.
Imunosni sustav - Hoćemo li se razboljeti ili ne, ovisi o izloženosti infekciji i stresu, načinu života, ali i o sposobnosti našeg imuniteta.
Vrtoglavica - U praksi je 90 posto vrtoglavica perifernog podrijetla, što znači da se uzrok poremećaja nalazi u srednjem uhu.
Umnjaci - Umnjak spada u genetski varijabilne zube i odatle dolazi dio problema koji su za njega vrlo karakteristični. Saznajmo o čemu je riječ.
Poremećaji spavanja - Dok za neke poremećaje spavanja krivce treba tražiti oko sebe, drugi mogu biti posljedica narušena zdravlja.
Bolna leđa u trudnoći - Pomak u centru gravitacije kroz tijelo trudnice i prilagodba mišićno-koštanog sustava osnovni su razlozi zbog kojih se javljaju bolovi u leđima.
S vama su i naše stalne rubrike, koje u ovom broju donose:
Osim ovih tema, nadam se da će i ostale privući vašu pozornost te da ćete usvojena znanja iskoristiti u svrhu poboljšanja svog zdravlja kao i zdravlja svoje obitelji, unoseći novu kvalitetu u svoj život.
Srdačan pozdrav,
Carmen Rivier-Zurak, dr. med.
Glavna urednica

Vaše zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar