četvrtak, 10. svibnja 2012.

Vaše zdravlje: Zanemareni mineral




Zanemareni minerali

    

Zaista je teško pretjerati u pridavanju važnosti ionima magnezija za optimalno zdravlje organizma. Ovaj veličanstveni mineral važan je za mnoštvo vitalnih tjelesnih funkcija, a njegov manjak upleten u nastanak mnogih bolesti. Zbog njegove moći u otklanjanju ili poboljšanju brojnih zdravstvenih poremećaja, znanstvenici su mu više puta pripisali čudotvorne moći.
Činjenica je da obično ne uzimamo dovoljno magnezija te da ga najčešće primjenjujemo samo kad primjetimo njegov najočitiji nedostatak - grčeve u mišićima. S obzirom da moderni poljoprivredni postupci podupiru opću uporabu umjetnih gnojiva, čime se zalihe magnezija iz tla iscrpljuju, teško je pouzdano opskrbiti tijelo dostatnom količinom, čak i dobro uravnoteženom, cjelovitom prehranom.
Multivitaminski preparati najčešće ne sadrže više od 100 mg magnezija dnevno, tako da se preporuča magnezij uzimati zasebno. Naime, kada bi sadržavali dovoljnu količinu magnezija (i kalcija), multivitaminski preparati morali bi biti veličine "pikule".
Specifičnosti proizvoda MagneZi B6...
MagneZiB6 - Hrana za živce i mišićeVitamin B6 vrlo je važan u djelovanju živčanog sustava, tvorbi krvnih stanica, imunitetu te metabolizmu bjelančevina, ugljikohidrata i masti. U formulama se vitamin B6 kombinira uz magnezij jer omogućuje bolji ulazak magnezija u stanice.
Cink je jedan od najvažnijih minerala u tijelu, poznat po svojoj nezamjenjivoj ulozi u imunološkoj zaštiti, sastavni je dio inzulina i gotovo 300 različitih enzimskih sustava našega tijela.


Pakovanje : 100 tabl.
Članska cijena : 81 kn
Chelated Zinc

Pakovanje : 100 tabl.
Članska cijena : 44 kn
Ova formula sadržava idealnu kombinaciju sastojaka u obliku koje će tijelo lako i potpuno iskoristiti.

STRONG BONES
  

Kalcij i magnezij za snažne kostiProizvod koji sadrži idealni omjer (2:1) ova dva minerala u kelatnom obliku. Poznato je njihovo djelovanje u prevenciji osteoporoze. Dodatno djeluju na opuštanje mišića, smanjenje simptoma alergija, optimalno funkcioniranje živčanog (antistresno djelovanje) i kardiovaskularnog sustava.

Pakovanje : 100 caps.
Članska cijena : 96 kn


      CaliVita Istria Team                                       ZDRAVLJE IZNAD SVEGA

Nema komentara:

Objavi komentar