srijeda, 30. svibnja 2012.

Za ožilke koji ne ometaju





Za ožiljke koji ne ometaju


Rana predstavlja oštećenje kontinuiteta tkiva, a posljedica je mehaničkog (npr. rez, ugriz, ubod, operacija, pad, udarac), termalnog (npr. opekline vrućom tekućinom) ili kemijskog (kiseline ili lužine) djelovanja. Ožiljak je krajnji rezultat cijeljenja rane, a koliko će biti vidljiv, ovisi o dubini zahvaćenosti tkiva. Ako je oštećenje zahvatilo samo površinski sloj kože, tkivo cijeli za nekoliko dana bez vidljivog ožiljka. Ukoliko oštećenje zahvati i dublje slojeve kože, tada ona ne cijeli bez posljedica, već na mjestu ozljede ostaje trajno vidljivi trag - ožiljak.
Svaki ožiljak, bez obzira na veličinu i lokalizaciju, predstavlja estetski, kozmetički, potencijalno i psihološki problem, s kojim se osoba teško miri. Stoga je važno da njega ožiljka od samoga početka bude ispravna.
Za uspješno liječenje...
Već godinama, Contractubex® gel se pokazao vrlo djelotvornim sredstvom u tretiranju ožiljaka. Sadrži tri aktivna sastojka (ekstrakt luka, heparin i alantoin) koji sinergističkim djelovanjem postižu učinak smanjenja veličine, zategnutosti i tvrdoće ožiljka.
Jednostavan je za uporabu - nanosi se izravno na ožiljak tri puta dnevno i nježno utrlja do potpunog upijanja. Ovisno o veličini ili zategnutosti ožiljka, liječenje može trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.
Estetski i funkcionalni rezultati koji se mogu postići pravilnom primjenom Contractubex® gela vrijedni su strpljenja koje liječenje zahtjeva. Što se ranije ožiljak počne liječiti, veće su šanse pozitivnog utjecaja na stvaranje ožiljka. Za najbolji mogući rezultat, započnite primjenu Contractubex® gela čim se rana zatvori i/ili se uklone šavovi. Contractubex® gel je siguran i učinkovit te se smije upotrebljavati kod djece i tijekom trudnoće i dojenja.
Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.



Nema komentara:

Objavi komentar