subota, 5. svibnja 2012.

ČUVAR NAŠEG DNK


Chlorophyll

Čuvar našeg DNK
Prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena u ljudskoj prehrani i okolišu su tvari koje sprječavaju mutaciju gena. Nijedna druga tvar iz prirode ne može se niti približiti sposobnosti klorofilina da zaustavi smrtonosne genetske mutacije. Mnoge antimutagene tvari su do sada pronađene u voću i povrću, a od svih do sada poznatih tvari iz riznice prirode, najsnažnije antikancerogeno svojstvo ima klorofil / klorofilin.

Chlorophyll Klorofil
198,00 kn
Proizvod Chlorophyll sadržava klorofilin tj. sol bakra i klorofila izoliranog iz djeteline lucerne. Klorofilin je tvar koja se danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promjena na stanicama koje mogu dovesti do nekontroliranog tumorskog rasta. Ova je tvar sposobna tvoriti čvrste veze sa kemikalijama za koje se zna ili se sumnja da mogu prouzročiti rak - poliaromatski ugljikovodici pronađeni u cigaretnom dimu, heterociklički amini u prženom i kuhanom mesu, te aflatoksin-B1 (opasni mikotoksin iz plijesni na namirnicama).
Mikotoksini su toksični sekundarni metaboliti određenih gljiva, prvenstveno plijesni. Uglavnom se smatraju neizbježnim onečišćivačima hrane za ljude i životinje i oni predstavljaju veliki problem u cijelome svijetu. Tvorba mikotoksina koja započne već u polju, nastavlja se i u skladištima gdje toksinogene plijesni ili počinju ili nastavljaju njihovu daljnju tvorbu. Dosad je poznato više od 400 različitih sekundarnih metabolita plijesni, a među njima su najznačajniji aflatoksini. Gotovo svi mikotoksini su citotoksični i uništavaju stanične strukture kao što su membrane, te interferiraju s vitalnim staničnim procesima kao što je sinteza proteina, RNA i DNA. Nadopunjavajući prehranu klorofilinom, bitno smanjujemo količinu štetnih kemikalija koja ulazi u krvotok iz želučano-crijevnog trakta.
Djelujući na enzim Citohrom P 450 u jetri, sprječava nastanak maligne transformacije DNK u stanicama jetre koje su direktan rezultat djelovanja kancerogenih tvari s kojima se naša jetra svakodnevno susreće.
Klorofilini su i među najjačim ikada otkrivenim antioksidativnim tvarima. Suplementacijom klorofilina bitno se smanjuje razina oksidativnih oštećenja prouzročena kemikalijama i zračenjem. Nadalje, klorofilin se preporučuje oboljelima od reumatskog artritisa, kod problema sa cirkulacijom, kod osoba koje se često osjećaju iscrpljene i umorne. Među ostalim vrlinama, ova tvar čini stanice otpornijima na djelovanje bakterija, potiče zacjeljivanje rana, pa se koristi i kod problema želučanih čireva. Klorofilin se danas koristi i za uklanjanje neugodnih tjelesnih mirisa, tj. kao prirodni unutarnji deodorans, pri čemu se koristi kako za deodoriranje urina i stolice kod inkontinentnih pacijenata, uklanjanje neugodno jakog mirisa znoja i nogu, tako i za uklanjanje neugodnih zadaha iz usta.
Uz vama najmiliji pohani ili prženi odrezak nemojte zaboraviti uzeti klorofilin koji će Vas zaštititi od heterocikličkih amina i drugih karcinogena koje ste poslužili za ručak.
PAŽNJA!
Oralnom suplementacijom klorofilina moguća je pojava zeleno obojene stolice i urina, te obojenog jezika, što je normalna pojava pri čemu ne treba prekinuti uzimanje. Do sada nisu poznati slučajevi predoziranja. Izbjegavajte upotrebu ovog proizvoda za vrijeme trudnoće i laktacije.
Sastav 5 ml soka (čajna žlica):
Klorofilin (natrij-bakar-klorofilin iz Alfalfa)15mg
˙
Doziranje:
1 čajna žlica dnevno ili prema savjetu liječnika.
˙
Pakiranje:473 ml
Preporučena cijena:264,00 kn
Članska cijena:198,00 kn
BB:199
KB:158,40


Nema komentara:

Objavi komentar