utorak, 20. ožujka 2012.


Liquid C + Bioflavonoids (sa šipurkom)IspisE-mail
Addthis
Tečno zdravlje! 
Ne radi se o samo jednom novom proizvodu sa sadržajem vitamina C, nego o jednom kompleksnom antioksidantu, čiji aktivni sastojci ostvaruju sinergističko dejstvo, kako bi što efikasnije doprinijeli očuvanju našeg zdravlja i općeg raspoloženja.

Antioksidantska zaštita je svima potrebna. Slobodni radikali su veoma reaktivne čestice, zato što na spoljašnjoj putanji oko jezgra imaju neparan broj elektrona. U dodiru sa drugim česticama oduzimaju jedan elektron i time postaju reaktivne, i izazivaju oksidaciju, koja oštećuje ćelije. Ukoliko nemamo na raspolaganju dovoljne količine antioksidanata (npr. vitamin C, flavonoidi), koji mogu neutralisati negativan uticaj reaktivnih jedinjenja, može doći do oštećenja biomolekula od esencijalnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma. U organizmu se prilikom normalnih procesa životnih funkcija također javljaju jedinjenja redukovanog kiseonika, ali ovakav tzv. oksidativni stres se može javiti i prilikom velikog fizičkog napora (npr. sportisti, težak fizički rad), zbog zagađenosti vazduha ili pušenja, i zbog industrijskog zagađenja (npr. teški metali, insekticidi, pesticidi, konzervansi), kao i prilikom korištenja određenih lijekova (antibiotici, kontraceptivi). Za sve osobe koje pripadaju ovim ugreženijim grupama, preporučuje se povećani unos antioksidanata.

Liquid C + bioflavonoidi sa šipurkom, sa svojim odlično harmonizovanim aktivnim sastojcima je jedna prava pravcata antioksidantska bomba.
Vitamin C je jedan od najvažnijih antioksidanata. Igra važnu ulogu u procesima odbrane organizma, a pored toga potpomaže i imunološke funkcije naspram dejstva bakterija i virusa. Svojim blagotovrnim dejstvom protiv uticaja slobodnih radikala može doprinijeti smanjenju kognitivnih degeneracijskih promena koje se javljaju sa starenjem. Pored toga neophodan je za održavanje zdravlja kože, zglobova i kostiju, za pravilnu izgradnju hrskavice, kao i za pravilno funkcionisanje nervnog sistema. Takođe ima važnu ulogu u održavanju normalne strukture krvnih sudova, pomaže pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, a učestvuje i u procesima apsorpcije željeza.
Drugi glavni sastojak preparata je ekstrakt citrus bioflavonoidaFlavonoidi su jedinjenja biljnih pigmenata sa antioksidativnim dejstvom. Čak i danas još postoji to pogrešno shvatanje da su bioflavonoidi vitamini. Oni to u stvari nisu, ali ih je njihov pronalazač Sent-Đerđi Albert (Szent-Györgyi Albert) svojevremeno nazvao vitaminom P, ciljajući time na dejstvo propuštanja krvnih sudova (permeabilitet, odnosno vitamin protiv propustljivosti). Citrus bioflavonoida pored svog snažnog antioksidativnog dejstva igra važnu ulogu u resorpciji i iskoristivosti vitamina C.
Liquid C + bioflavonoidi sa šipurkom pored toga sadrži i ekstrakt šipurka, koji je jedan od najpoznatijih prirodnih izvora vitamina C.
Specifičnost ovog preparata je zaštićeni Quik-Sorb® kompleks, koji je posebna mješavina đumbira, amle (Emblica officinalis) i paprike. Njen zadatak je dodatno popravljanje apsorpcije i iskoristivosti.
Preparat se zahvaljujući svojoj tečnoj formi prvenstveno preporučuje svim onim osobama, koje ne mogu ili ne vole da uzimaju tablete. U pitanju je tečnost prijatnog ukusa sa aromom limuna, koja se lako može pravilno upotrebljavati sa priloženim dozatorom. Ne sadrži vještačke boje niti šećer. Za zaslađivanje i dodavanje arome smo koristili nektar bio agave (Agave americana) i citrusno ulje. Može se koristiti i samo i kao dodatak jelima ili piću.

Nema komentara:

Objavi komentar