petak, 30. ožujka 2012.

IMUNITET


Slab imunitet


Imunološki sustav u tijelu služi za obranu od vanjskih agresora (virusa, bakterija, gljivica i ostalih parazita) kao i od unutrašnjih kao što su tumori. Tijelo u sebi ima razvijen složen i dobro ustrojen sustav obrane koji se sastoji iz tri linije obrane:
Koža kao vanjski i najveći organ - štiti nas od vanjskih čimbenika (temperature, sunca, prašine i napada mikroorganizama)
Tzv. vatrena linija - ona se aktivira kada se u organizmu već nađu strana tijela (antigeni). Podizanjem temperature, koju kontrolira hipotalamus, organizam se pokušava rješiti agresora
Imunološki sustav - koji se aktivira kada je antigen (strano tijelo) prodrlo u naše tijelo

Imunološki sustav djeluje na bazi tri principa:

Razlikovanje tuđeg od svojeg
Razlikovanje zaraznog od nezaraznog
Razlikovanje opasnog od neopasnog

Postoje iznimke u obrani kada tijelo aktivira imunološki sustav iako su u organizam prodrle strane bezopasne čestice (npr. pelud). Takav primjer su recimo alergije. Ove bolesti su poznate i kao autoimune bolesti gdje tijelo napad samo sebe. Postoji cijeli niz autoimunih bolesti a neke od njih su  multipla skleroza, bolesti štitnjače, reumatoidni artritis, kolagenoza ...

U prirodi nalazimo savršen sustav obrane od svih vrsta bolesti a to su biljke. Biljke su našle same odgovore na sve bolesti zato najnovija medicinska istraživanja posežu za spojevima iz biljaka. U svijetu danas institutu više nego ikad rade na proučavanju ljekovitog bilja. U Njemačkoj liječenje ljekovitim biljem dosiže razinu od 38%.

Suzbijanje bolesti prirodnim putem je osnovna ideja CaliVita International-a  gdje imamo vrlo dobra rješenja za Vaš imunološki  (obrambeni) sustav.
 Više informacija na : www.calivita.webs.com

Nema komentara:

Objavi komentar