srijeda, 9. srpnja 2014.

Vaše zdravlje: Stvaraju li vam mlijeko, sir ili sladoled neugodne simptome nadutosti,=?iso-8859-2?Q?=20gr=E8eva=20?=ili proljeva?

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Stvaraju li vam mlijeko, sir ili sladoled neugodne simptome nadutosti, grčeva ili proljeva?

Stvaraju li vam mlijeko, sir ili sladoled neugodne simptome nadutosti, grčeva ili proljeva?

Ako je odgovor na ovo pitanja potvrdan, postoji mogućnost da ste intolerantni na laktozu, to jest da imate smanjenu aktivnost enzima laktaze ili njegov nedostatak u organizmu.

Laktoza je mliječni šećer koji je zastupljen u mlijeku i mliječnim proizvodima. Zbog potrebe razgradnje laktoze na jednostavnije šećere koji se mogu apsorbirati i dalje raspodijeliti po tijelu, u organizmu se proizvodi enzim laktaza.

Ako je smanjena aktivnost enzima laktaze, u debelo crijevo dospijeva neprobavljena laktoza, koju crijevne bakterije koriste kao hranu, zbog čega se pojačano stvaraju plinovi i razvijaju neugodni simptomi: nadutost, grčevi ili proljev. Tegobe se češće javljaju u odrasloj dobi jer se proizvodnja enzima laktaze u organizmu prirodno postupeno smanjuje već nakon druge godine života.

Proizvod Lacto® namijenjen je upravo osobama koje imaju poteškoće s probavom laktoze, jer olakšava njezinu probavu. U svom sastavu sadrži visoke vrijednosti laktaze u kombinaciji s osam dodatnih enzima. Preporuka je uzimati po jednu kapsulu uz svaki obrok koji sadrži laktozu.

Podnošenje laktoze može varirati. Potražite stručni savjet o ulozi te tvari u prehrani.


Više pročitajte na:
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/2781/

 
 

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti možete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje
 

Nema komentara:

Objavi komentar