utorak, 1. srpnja 2014.

Vaše zdravlje: Kako prevenirati upalu zvukovoda

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Kako prevenirati upalu zvukovoda

Kako prevenirati upalu zvukovoda

Infekcije zvukovoda se češće javljaju u ljetnim mjesecima, kada plivanje postaje jedna od omiljenijih aktivnosti, a zimi obično u onih osoba koje se rekreativno ili aktivno bave vodenim sportovima, upozoravaju liječnici. Što možemo učiniti kako bi izbjegli ovu neugodnu pojavu?

Sedam zlatnih pravila + NORMISON sprej

  • Uho održavajte suhim. Nakon svakog kupanja osušite ga mekim ručnikom, papirnatom maramicom ili zabacivanjem glave na stranu. Kako biste odstranili zaostali vodu iz zvukovoda koristite Normison sprej.
  • Izbjegavajte kupanje/plivanje u vodi sumnjive kvalitete, kao i zadržavanje stranih predmeta (pijesak, dlačice od šišanja) u zvukovodu.
  • Izbjegavajte guranje bilo kakvih predmeta u zvukovod (kemijska olovka, vatirani štapići, čačkalica, spajalica, ukosnica i sl..) iz bilo kojeg razgloga. Već i manja ozljeda bit će dovoljna za prodor mikroorganizama u kožu i razvoj upale.
  • Ne pretjerujte s pranjem uha sapunom i/ili šamponom. Na taj način koža se odmašćuje i postaje osjetljivija, a smanjuje se i njezina kiselost kao prirodna zaštita.
  • Svrbež u zvukovoda može biti početni znak upale. Započnite terapiju na vrijeme.
  • Ušna mast (cerumen) je fiziološki proizvod ceruminalnih žlijezda u zvukovodu i ima zaštitno djelovanje. Stoga nije poželjno odstranjivati ga po "svaku cijenu".
  • Ako imate problema s prekomjernim stvaranjem ušne masti, posjetite svog obiteljskog liječnika prije odlaska na ljetovanje kako bi vam očistio zvukovod.

NORMISON sprej za uho...

  • za sprječavanje upale zvukovoda, posebno kod učestalog ili dužeg kontakta s vodom (npr. nakon kupanja, tuširanja, plivanja i ronjenja)
  • kao dopunska terapija tijekom liječenja upale zvukovoda.

Normison sprej za uho može se koristiti u trudnoći i za vrijeme dojenja. Namijenjen je odraslim osobama i djeci iznad tri godine starosti.


Više pročitajte na:
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1481/

 
 

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti možete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje
 

Nema komentara:

Objavi komentar