srijeda, 26. rujna 2012.

Vaše zdravlje:


Vaše zdravlje

Pomoć kod grlobolje i promuklosti

Propolki
Dolaskom jeseni, sve su češće virusne i bakterijske infekcije dišnih puteva, i prateći simptomi - kihanje, kašljanje, curenje iz nosa, peckanje u grlu... Osim učestalih infekcija, u jesen i zimu više osjećamo i sve posljedice sjedilačkog načina života i rada, koji uključuje manje kretanja i dugotrajan boravak u zatvorenim i pretoplim prostorijama sa suhim zrakom. Ukoliko takvi uvjeti dovoljno dugo traju popuštaju i oni najotporniji, te se uskoro počinju javljati umor, pospanost, suhoća i nadraženost sluznice ždrijela, promuklost...
Pomoć na dohvat ruke
Propolki su jedinstvene pastile za grlo, koje sadrže standardizirani propolis i vitamin C, dakle potpuno prirodne sastojke pa ih mogu uzimati i djeca i odrasli.
Propolis potiče aktivnost imunosnog sustava i pomaže u procesima regeneracije tkiva. Ima baktericidno djelovanje i prirodni lokalni anestetički učinak, a posljednja istraživanja pokazala su da zbog visoke koncentracije flavonoida posjeduje i snažno antioksidativno djelovanje.
Vitamin C jača prirodne obrambene snage i sudjeluje u eliminaciji slobodnih radikala.
Propolki pastile su dodatak prehrani koji ne sadrži konzervanse niti umjetne boje. Zbog svog prirodnog sastava nemaju umjetni, kemijski okus, niti isušuju sluznicu grla i usne šupljine prilikom primjene. Ne sadrže lokalne anestetike koji "umrtvljuju" grlo.
Njihova primjena je vrlo jednostavna - pastilu polako otopiti u ustima kako bi se na sluznici usne šupljine stvorio zaštitni film i blagotvorno na nju djelovao.
Propolki pastile se preporučuju:
  • kod osjećaja nadraženosti i suhoće u ustima i ždrijelu
  • kod prvih simptoma infekcije ždrijela (osjećaj nelagode)
  • kao pomoć tijekom razdoblja prehlada i gripe
  • za ublažavanje promuklosti


Vaše zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar