petak, 13. travnja 2012.

Vaše zdravlje:Vaše zdravlje - iz novog izdanja izdvajamo...

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Vaše zdravlje - iz novog izdanja izdvajamo...

Dragi čitatelji,

donosimo vam kratak pregled izdvojenih tema iz novog izdanja časopisa Vaše zdravlje, primjerak kojeg možete potražiti u svojoj ljekarni.

Na web stranici www.vasezdravlje.com bit će dostupan najkasnije od 16. travnja 2012.

Pratite nas na Facebooku

Tema broja: Euromelanoma day - Preplanuli ten želja je mnogih od nas, no pritom ne smijemo zanemariti pravila prevencije, koja su imperativ današnjice. Briga o koži nije samo briga o izgledu nego i važan preduvjet pravodobne dijagnostike svih promjena, osobito malignih. Stoga je središnja aktivnost obilježavanja Euromelanoma Day u Hrvatskoj tzv. Dan otvorenih vrata u dermatološkim ordinacijama, uz besplatan pregled kože.

Respiratorne alergije - Istraživanja upućuju da su alergijske bolesti, osobito astma, učestalije u lošim socioekonomskim i ekološkim uvjetima.

Facilitacija disanja - Saznajte gdje se odvijaju pokreti disanja, koji ih pokreti tijela olakšavaju te kako možemo pomoći organizmu da diše tečnije...

Porod u vodi - Ako se rodilja psihički ogradi za bilo koji ishod, postavlja barijeru koja će je sprječavati da osluškuje što joj tijelo govori i slijedi ga.

Mišja groznica - Prema dosadašnjim spoznajama, postoje dva puta prijenosa hantavirusa na čovjeka: aerosolom i putem zaražene hrane.

Opekline u dječjoj dobi - Opekline u djece uvijek se dogode iznenada, neočekivano, a nepoželjnim posljedicama mogu potpuno izmijeniti tijek djetetova života.

Proljetni umor - Neki stručnjaci krivnju za proljetni umor pripisuju zatopljenju, a drugi “grijesima” koje smo počinili tijekom zime.

S vama su i naše stalne rubrike, koje u ovom broju donose:

  • Medicinski leksikon:
    • Gutanje, 2. dio - Svi mogući razlozi problema s gutanjem...
    • Mršavljenje, 1. dio - Zašto mršavimo...
  • Biljna ljekarna
    • magnolija - Starija od pčela i trave na našim poljima, ispratila je dinosaure i brojne druge vrste, a na kraju je ostala jednako lijepa. Koja je njezina tajna?
  • Pitanja & odgovori - Odgovori na vaša pitanja...
  • Stručne zanimljivosti - Zanimljivosti iz svijeta medicine...

Osim ovih tema, nadam se da će i ostale privući vašu pozornost te da ćete usvojena znanja iskoristiti u svrhu poboljšanja svog zdravlja kao i zdravlja svoje obitelji, unoseći novu kvalitetu u svoj život.

Srdačan pozdrav,

Carmen Rivier-Zurak, dr. med.
Glavna urednica

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti možete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar