subota, 14. travnja 2012.

PIVO I ZDRAVLJE


Pozitivni metabolički učinci hmelja

Humulus lupulus L-hmelj
Umjerena konzumacija pive djeluje protuupalno, iznosi portal Gastro.hr
Skupina spojeva iz hmelja, koji ima najpoznatiju ulogu u proizvodnji piva, smanjuje tjelesnu masu pretilih miševa, kao i miševa sa šećernom bolesti, otkrili su belgijski znanstvenici.
U istraživanju, u trajanju od 8 tjedana, miševi su dobivali tetrahidro izo-alfa kiseline iz hmelja, koje su među ostalim metaboličkim učincima, normalizirale markere osjetljivosti na inzulin.
Poznato je da hmelj sadrži protuupalne sastojke s potencijalnom medicinskom primjenom u metaboličkom poremećaju, poput inzulinske rezistencije i dijabetesa tipa II, odnosno u stanjima povezanim s niskim stupnjem upale.
Ovo otkriće ide na ruku pivopijama dajući im argumente za uživanje u omiljenom napitku bez grižnje savjesti. Naravno, pritom je za pozitivan učinak nužna umjerenost.
Izvor: vitamini.hr

Nema komentara:

Objavi komentar