četvrtak, 24. rujna 2015.

Vaše zdravlje:=?iso-8859-2?Q?=20O=BEiljci?=? Nema potrebe skrivati se!

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Ožiljci? Nema potrebe skrivati se!

Novi broj u prodaji Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku, a za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Rana predstavlja oštećenje kontinuiteta tkiva, a posljedica je mehaničkog (npr. rez, ugriz, ubod, operacija, pad, udarac), termalnog (npr. opekline vrućom tekućinom) ili kemijskog (kiseline ili lužine) djelovanja. Ožiljak je krajnji rezultat cijeljenja rane, a koliko će biti vidljiv, ovisi o dubini zahvaćenosti tkiva. Ako je oštećenje zahvatilo samo površinski sloj kože, tkivo cijeli za nekoliko dana bez vidljivog ožiljka. Ukoliko oštećenje zahvati i dublje slojeve kože, tada ona ne cijeli bez posljedica već na mjestu ozljede ostaje trajno vidljivi trag - ožiljak.

Svaki ožiljak, bez obzira na veličinu i lokalizaciju, predstavlja estetski, a potencijalno i psihološki problem, s kojim se osoba teško miri. Stoga je važno da njega ožiljka od samoga početka bude ispravna.

Značajke ožiljka

  • Nikad ne potamni, jer u procesu cijeljenja ne dolazi do regeneracije melanocita odgovornih za tamnjenje kože. Kožne privjesnice (dlake, žlijezde lojnice i znojnice) također se ne obnavljaju.
  • Manje je elastičan, a javlja se i sklonost otvrdnuću i stezanju, posebno u slučaju zahvaćenosti veće površine kože ili ako je smješten u predjelu zglobova.
  • Ožiljci su dulje vrijeme crvene ili crveno-ljubičaste boje, na što se ne može terapijski utjecati. Potrebno je vrijeme da izblijede.

Contractubex® flaster - nova dimenzija prevencije ožiljaka

Prvi noćni flaster za njegu ožiljaka s jedinstvenim, dvostrukim načinom djelovanja. Primjenjuje se preko noći kad je proces regeneracije kože posebno aktivan. Jednostavan je i praktičan za primjenu, a po potrebi možete ga rezati na željenu veličinu. Za najbolji mogući rezultat, flaster primjenjujte odmah nakon što se rana potpuno zatvori, postane suha odnosno čim se uklone šavovi.


Više pročitajte na:
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/3079/

 
 

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti možete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje
 

Nema komentara:

Objavi komentar