srijeda, 2. rujna 2015.

Vaše zdravlje: Umjetne suze za=?iso-8859-2?Q?=20osvje=BEenje=20?=suhih i umornih=?iso-8859-2?Q?=20o=E8iju?=

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Umjetne suze za osvježenje suhih i umornih očiju

Umjetne suze za osvježenje suhih i umornih očiju

Suho oko je jedan od vodećih oftalmoloških problema, sve prisutniji i u mlađoj životnoj dobi. Vodeći simptomi suhoga oka su crvenilo, osjećaj peckanja, grebanja i suhoće, svrbež, pojačano suženje, osjetljivost na svjetlost i pojačana sekrecija iz oka.

Osim simptoma neposredno vezanih uz oko, sindrom suhog oka ima izravan utjecaj i na kvalitetu života pa tako velik broj pacijenata paralelno navodi opći umor, smanjenu koncentraciju, pojačanu razdražljivost i učestale glavobolje.

Suho oko ne može se izliječiti, ali se mogu ublažiti simptomi i spriječiti komplikacije (infekcija, stvaranje ožiljka). U svakom slučaju, potrebno je izbjegavati čimbenike koji provociraju pojavu simptoma, poput boravka u zadimljenom i klimatiziranom prostoru, na vjetru ili dugotrajan rad za računalom.

Osnovu terapije suhog oka čine umjetne suze, koje služe kao nadomjestak prirodnim suzama čije je izlučivanje nedostatno, a sastav promijenjen. Na površini oka one stvaraju zaštitni sloj koji hlapi sporije od vlastitih suza, a uz to smanjuju trenje vjeđa prilikom treptanja. Ukratko, služe za zaštitu, vlaženje i podmazivanje

Blink® intensive kapi služe za dugotrajno osvježenje i zaštitu suhih i umornih očiju. Namijenjene su osobama sa srednjim ili teškim oblikom suhoga oka. Polietilen glikol ima ulogu glavnog ovlaživača koji povećava viskoznost, ali bez zamućenja vida. Također sadrže i natrij hijaluronat koji je sastavni dio očne vodice i staklovine, ali i drugih dijelova tijela. Povećava stabilnost suznog filma, poboljšava stvaranje suza i potiče zacjeljivanje sitnih ozljeda rožnice.

Blink umjetne suze su jednostavne za primjenu i izuzetno učinkovite. Mogu se koristiti uz sve vrste kontaktnih leća, uključujući meke, tvrde, plinopropusne, zamjenske i leće za produženo nošenje. Prije uporabe nije potrebno skidati leće. Sadrže fotosenzibilni konzervans OcuPure koji se izložen svjetlosti razlaže na prirodne sastojke suza - vodu i natrij klorid zbog čega nema dodatne iritacije oka. Zbog blagog sastava i odsutnosti konzervansa mogu se po potrebi kapati i više puta na dan.

Blink® intensive je dostupan i u praktičnom pakiranju od 20 pojedinačnih doza (0,4 ml) koje ne sadrže nikakav konzervans.

Više pročitajte na:
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1886/
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1621/

 
 

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti možete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje
 

Nema komentara:

Objavi komentar