srijeda, 13. ožujka 2013.

Vaše zdravlje: Emolijensi=?iso-8859-2?Q?=20nu=BEni=20?=u svakodnevnoj njezi suhe=?iso-8859-2?Q?=20ko=BEe?=

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Emolijensi nužni u svakodnevnoj njezi suhe kože

Dexeryl

Rječju emolijens (lat. emolliens = koji omekšava) nazivamo topički pripravak koji sprječava isušivanje kože i pomaže pri održavanju njezine vlažnosti. To su proizvodi koji se najčešće preporučuju u dermatologiji, jer je njihova redovita primjena nužna u svakodnevnoj njezi suhe kože, a od izuzetne je važnosti i u dermatološkoj terapiji bolesti praćenih suhom kožom, kao što su atopijski dermatitis, psorijaza, razni oblici ekcema te bolesti s nasljednim ili stečenim poremećajem orožnjavanja.

Emolijensi umiruju svrbež, najčešći simptom suhe kože, i sprječavaju daljnje fizičko ostećenje kože te smanjuju potrebu za primjenom lokalnih kortikosteroida i drugih lijekova. Da bi se koža održala vlažnom potrebno je što češće ih upotrebljavati, uz napomenu da je učestalost primjene vrlo individualna. Može se započeti s primjenom dva do tri puta dnevno te je prema potrebi povećavati ili smanjivati. Nakon tuširanja i kupanja emolijens treba što prije nanijeti da bi se sprječilo dodatno isušivanje kože, na način da ga se prethodno zagrije razmazujući dlanom o dlan, a potom lagano umasira u kožu.

Dexeryl® krema francuskog proizvođača Pierre Fabre medicinski je proizvod i emolijens namijenjen upravo liječenju znakova i simptoma suhe kože (xerosis), posebice kod različitih kožnih bolesti kao što su atopijski dermatitis i ihtioza. Sadrži tri aktivna sastojka: vazelin i bijeli mekani parafin, koji stvaraju zaštitni film i tako sprječavaju pretjerano isparavanje vode s površine kože i štite je od isušivanja, te glicerol, koji vlaži kožu i povećava elastičnost epidermisa, površinskog sloja kože. Ne sadrži lanolin i mirise te se odlično podnosi. Učinkovitost i podnošljivost klinički su ispitani pod nadzorom dermatologa. Zbog jednostavna sastava sigurna je za primjenu kod djece i odraslih, a posebno se preporučuje osobama s osjetljivom suhom kožom i starijima, čija je koža sklona iritacijama.

Više pročitajte na:
www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1920/
www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/2411/

 
 

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti možete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje
 

Nema komentara:

Objavi komentar