srijeda, 14. studenoga 2012.

Vaše zdravlje: Za sve stupnjeve suhoće kože


Vaše zdravlje

Za sve stupnjeve suhoće kože


Dolaskom hladnijih dana primjećujemo kako je suhoća naše koža sve izraženija, što sa sobom donosi i potrebu za pojačanom njegom. Suhoća kože najčešće pogađa djecu i starije, više žene nego muškarce. Njezina pojava povezana je s različitim unutarnjim i vanjskim čimbenicima. Osnovni problem je nedostatak masnoća i vode, što kožu čini vrlo osjetljivom zbog čega jače reagira na vanjske podražaje, poput hladnoće, vjetra i vode. Unutarnji čimbenici, koji pridonose suhoći kože iznutra, su genetska predispozicija i hormonalni utjecaji.
Možemo razlikovati nekoliko stupnjeva i oblika suhe kože - od onih lakših (normalna suha koža) pa sve do težih patoloških stanja (atopijska suhoća kože i različiti oblici ihtioze). Ipak, kod svih se opaža nedostatak masnoća i vode, zbog čega se javlja svrbež, a koža postaje ljuskava, hrapava, gruba i zategnuta.
Dexeryl - melem za suhu kožu
Dexeryl krema, medicinski proizvod francuskog proizvođača Pierre Fabre, zaštitna je krema namijenjena liječenju znakova i simptoma svih stupnjeva suhe kože - od normalne suhe kože do atopijskog dermatitisa i ihtioza. Njezini aktivni sastojci, koji pokazuju sinergiju učinka, su:
  • vazelin i bijeli mekani parafin - stvaraju zaštitni film, sprječavaju pretjerano isparavanje vode s površine kože i štite je od isušivanja
  • glicerol - vlaži kožu i povećava njezinu elastičnost.
Dexeryl krema ne sadrži lanolin ni mirise te se odlično podnosi. Učinkovitost i podnošljivost klinički su ispitani i dokazani pod nadzorom dermatologa. Zbog jednostavna sastava sigurna je za primjenu kod djece i odraslih, a posebno se preporučuje osobama s osjetljivom suhom kožom i starijima, čija je koža sklona iritacijama. Poželjno je nanositi je u tankom sloju jednom do dva puta dnevno, a po potrebi i više puta.


Vaše zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar