srijeda, 17. listopada 2012.

Vaše zdravlje: Probavne smetnje u dojenačkoj dobi


Vaše zdravlje

Grčevi i probavne smetnje u dojenačkoj dobi

Carminativum Babynos
Grčevi u trbuhu česta su pojava u dojenačkoj dobi, prvenstveno između prvog i četvrtog mjeseca života. Uzrokuje ih progutani zrak koji dolaskom u crijeva izaziva njihov pojačan rad i posljedično bol. Kako je prirodni ritam crijeva nešto živahniji noću, tako se i grčevi češće javljaju predvečer i tijekom noći. Ako dijete ima jake grčeve, stolica može biti rijetka i zelenkasta. Učestali bolovi, isprekidan san i nedovoljno spavanja čine dijete razdražljivim, čime se crijevna peristaltika još više ubrzava, a posredno i težina problema.
Što učiniti?
Ako dojite dijete, onda je važno da ono prihvati cijelu bradavicu, zajedno s aureolom, jer se na taj način sprječava gutanje zraka. Ako ga hranite na bočicu, duda mora imati dobar odzračni ventil, dovoljno velik da dijete može povući sadržaj iz bočice, ali ne prevelik jer u tom slučaju vuče previše što ga potiče na izbacivanje i ponovno prihvaćanje dude, pri čemu usisava i zrak.
Hranjenje treba raspodijeliti u dva dijela. Nakon prvog dijela obroka dijete treba podignuti na rame i postaviti u uspravan položaj, nježno ga lupkajući po leđima, jer se tako olakšava izbacivanje nakupljenog zraka i stvara više mjesta u želucu za preostalu hranu. I ležanje na trbuhu ili nošenje djeteta na podlaktici također olakšavaju izbacivanje progutanog zraka.
Carminativum Babynos®, njemačkog proizvođača Dentinox, su biljne kapi iz kategorije dodataka prehrani, čija je namjena zaštita i ublažavanje nadutosti i grčeva u probavnom sustavu dojenčadi i djece. Sadrže ekstrakte komorača, kamilice i korijandra, koji na blag, ali učinkovit način pomažu u otklanjanju probavnih smetnji.

Vaše zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar