srijeda, 31. listopada 2012.

Vaše zdravlje: Herpes pod kontrolom

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Herpes pod kontrolom

Baš kad vam najmanje treba i kad ga najmanje očekujete, opet vas iznenadi naporni herpes! To, naravno, ne znači da ste u fazi oslabljene imunosti, kad se pritajeni virus, kojem ste nekoć bili izloženi (vjerojatno već u djetinjstvu), ponovno budi i stvara manje ili veće probleme. Ukratko, stanja zbog kojih vas herpes ponovno muči mogu biti:

  • ozljede i iritacije kože
  • povišena tjelesna temperatura
  • izloženost jakom ultraljubičastom zračenju
  • hormonalne promjene (mjesečnica, trudnoća)
  • stres, umor, psihička napetost
  • opća imunosupresija (npr. uzrokovana lijekovima).

Učinkovito i prirodno

Ako vam je herpes već izbio ili osjećate prve simptome njegova izbijanja (svrbež, zatezanje, peckanje), korisno je što prije primijeniti Sikapur med® gel - protiv herpesa na usnama.

Sikapur med gel

Sikapur med® gel sadrži čisti gel silicijeva dioksida, koji ima iznimnu moć apsorpcije infektivnog sekreta, čime prevenira širenje virusa na ostale dijelove tijela i pomaže u procesu cijeljenja. Ujedno olakšava osjećaj žarenja i peckanja na usnama.
Njegovo djelovanje je jednako učinkovito kao i djelovanje proizvoda na bazi aciklovira, s tim da primjena Sikapur med® gela ima određene prednosti:

  • izbjegavanje nepotrebna kontakta kemijskih tvari s organizmom, što se događa pri korištenju proizvoda na bazi aciklovira (aciklovir prodire u stanicu i mijenja njezin metabolizam)
  • djelovanje je brže - djeluje već nakon jednoga sata!

Podjednako je djelotvoran u svim fazama izbijanja herpesa, dok su kreme na bazi aciklovira učinkovite samo ako se primijene u fazi kad je herpes već vidljiv. Njegova primjena je jednostavna, ugodna i prije svega brzo djelotvorna: na zahvaćeno područje kože nanosi se mala količina gela, do pet puta dnevno, pomoću pamučne blazinice ili čistim vrhom prsta, a djelovanje se osjeća već nakon jednog sata.

Više pročitajte na:
www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1671/
www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/2254/

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti moĹžete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje

Nema komentara:

Objavi komentar