srijeda, 10. lipnja 2015.

Vaše zdravlje: Neka sunce ostane prijatelj=?iso-8859-2?Q?=20va=B9eg=20?=zdravlja

Kliknite ovdje ukoliko ne vidite sadržaj newslettera.

Vaše zdravlje

Neka sunce ostane prijatelj vašeg zdravlja

Neka sunce ostane prijatelj vašeg zdravlja

Sunčeve zrake su iznimno bitne za mnoge životne funkcije, kao što je na primjer poticanje stvaranja vitamina D, jednog od ključnih faktora za zdrav rast i razvoj kostiju. No, ako želimo da sunce bude i ostane prijatelj našeg zdravlja, važno je znati kako se ponašati.

Prije izlaganja suncu posavjetujte se sa stručnom osobom kako bi utvrdili fototip svoje kože i odabrali stupanj zaštite koji joj najviše odgovara. Koji ćete zaštitni faktor upotrijebiti ovisi i o planiranom razdoblju boravka na suncu. Ako radite na otvorenom ili niste u mogućnosti izbjegavati izloženost sunčevim zrakama od 10:00 - 16:00 sati, svakako upotrijebite vrlo visoki zaštitni faktor. Dokazano je da ako se koža štiti od ultraljubičastih zraka od djetinjstva i tijekom cijelog života, opasnost od zloćudnih promjena na koži svodi se na najmanju moguću mjeru.

Međutim, važno je zapamtiti da niti jedno sredstvo za zaštitu od sunca ne nudi sto postotnu zaštitu te da je ono samo jedan segment u zaštiti od sunca. Stoga je uputno poštivati još neka pravila:

  • izbjegavati izlaganje suncu između 10:00 i 16:00 sati
  • izlagati se postupno i ne predugo
  • ponavljati nanošenje zaštitnog sredstva svakih dva sata i nakon svakog kupanja, bez obzira na stupanj zaštite koji to sredstvo osigurava
  • ne koristiti sredstva za zaštitu od sunca da biste produljili vrijeme izlaganja suncu
  • nositi laganu i prozračnu odjeću od prirodnih materijala i ne zaboravite pokrivalo za glavu i sunčane naočale.

Avene zaštita od sunca - broj 1 u europskim ljekarnama*

Kao stručnjaci za osjetljivu kožu, Dermatološki laboratoriji Avene su razvili jedinstvenu SunSitive protection formulu koja pruža trostruku zaštitu od sunca i štiti genetski materijal u stanicama vaše kože od oštećenja (DNA protect**):

  • fotozaštitni kompleks osigurava dugotrajnu i maksimalnu zaštitu osjetljive kože djece i odraslih od dugih i kratkih UVA-UVB zraka; fotostabilan je i vodootporan
  • antioksidans Pre-tokoferil štiti stanice kože od štetnog djelovanja slobodnih radikala.
  • Avene termalna izvorska voda zahvaljujući jedinstvenom sastavu, umiruje kožu i na nju djeluje antiiritacijski.

Avene proizvode za zaštitu od sunca mogu koristiti djeca i odrasli s osjetljivom i netolerantnom kožom jer proizvodi ne sadrže paraben, alkohol i oktokrilen.
Iznimnu kvalitetu Avene proizvoda za zaštitu od sunca potvrdile su međunarodne organizacije Skin Cancer Foundation i European Skin Cancer Foundation, koje se bore protiv najučestalijeg malignog oboljenja na svijetu - karcinoma kože, i to prevencijom, edukacijom o malignim oboljenjima kože, načinima zaštite od sunca, tehnikama ranog otkrivanja bolesti, samopregledom kože i madeža te hitnim i učinkovitim metodama liječenja.

* podatak IMS Health Pharmatrend International - ukupno Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Belgija, Austrija, Portugal, Švicarska - tržište proizvoda za zaštitu od sunca u ljekarnama - MAT prosinac 2014 - u volumenu i vrijednosti
** DNA PROTECT: Molecular & DNA Protection by an Avene Sunscreen, 2015. Collab. Kings College London


Više pročitajte na:
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/2894/

 
 

Dobili ste ovaj e-mail jer ste se prijavili na www.vasezdravlje.com newsletter.
Ako se želite odjaviti možete to učiniti ovdje.

Vaše zdravlje
 

Nema komentara:

Objavi komentar